Recept på Kladdkaka:
Kladdkaka
Det finns många varianter på kladdkaka. Den här bakas på kakao och ska vara riktigt mjuk i mitten.
Fler recept ur kategorin Svenskt & nordiskt: Finskuren kalvfilé med rösti » Pizza med kantareller och mozzarella » Fisk i folie » Skaldjurspaj med hollandaisesås » Löjromscocktail »
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
ströbröd
Tips
Sugen på att pröva ett nytt recept? Tips på fler kladdkaksrecept hittar du här:
Kladdkaka - ju kladdigare desto bättre
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den)
5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.