Recept på Kladdkaka:

De här är de jag ska göra till efterrätt ikväll: Kladdkaka. :D<33333

Kladdkaka

Det finns många varianter på kladdkaka. Den här bakas på kakao och ska vara riktigt mjuk i mitten.

Fler recept ur kategorin Svenskt & nordiskt: Finskuren kalvfilé med rösti » Pizza med kantareller och mozzarella » Fisk i folie » Skaldjurspaj med hollandaisesås » Löjromscocktail » 


Färdigt på:
20 min
Ingredienser

150 150 g smält smör
3 3 dl socker
1 1 dl kakao
2 2 tsk vaniljsocker
2 2 st ägg
2 2 dl mjöl
ströbröd

Tips

Sugen på att pröva ett nytt recept? Tips på fler kladdkaksrecept hittar du här:
Kladdkaka - ju kladdigare desto bättre

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.

3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den)

5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0